Despre

zoomin-logo

Despre

În perioada 15-18 martie 2018, România este țara invitată de onoare a unuia dintre cele mai importante târguri de carte din lume, Leipziger Buchmesse. Semnarea de către Ministerul Culturii a acordului de participare ca țară invitată de onoare a ediției din 2018 semnifică nu doar reluarea şi stabilizarea conexiunilor culturale româno-germane, ci şi dezvoltarea de proiecte şi colaborări pe termen lung, în toate domeniile culturale şi academice.

„Zoom in România” este mottoul sub care, în cadrul târgului, la standul României și în spațiile de evenimente consacrate dezbaterilor, ca Forum OSt-SudOst și Cafe Europa, precum și în alte spații cunoscute din Leipzig, vor avea loc peste 50 de evenimente care au în vedere promovarea autorilor români contemporani.

Arhitectura programului este concepută de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, în colaborare cu Ambasada României în Germania, Institutul Cultural Român de la Berlin și Târgul Internațional de Carte de la Leipzig.

Peste 40 de traduceri din literatura română vor apărea până la debutul ediției din 2018 a cunoscutului târg de carte. Majoritatea evenimentelor vor fi axate pe promovarea acestor noi apariții, sprijinite în marea majoritate de Centrul Național al Cărții din cadrul Institutului Cultural Român.

România a mai fost țară invitată de onoare a cunoscutului târg de carte din Leipzig în 1998.

Ⓒ 2018 ZOOM IN ROMANIA